Wat gaan we doen in de herfstvakantie? 10 leuke activiteiten op een rij

De herfstvakantie komt er aan. Sommigen pakken dan nog een nazomerzonnetje in het buitenland, anderen genieten van de overgang van het seizoen in eigen land. Gelukkig kunnen we ons weer wat vrijer bewegen en is er genoeg leuks te doen. Heb je je eigen wensenlijstje voor de vakantie al afgevinkt en zoek je wat inspiratie? Wij helpen je een beetje op weg. Met onderstaande tips voor leuke binnen- en buitenactiviteiten hoef je je niet te vervelen. Komt ie!

01.

Skiën of snowboarden op een indoorbaan

Vorig jaar konden we niet op skivakantie. Kunnen we dit jaar wel op de lange latten in de bergen? Het is nog even afwachten. Maar of je nu wel of niet gaat, skiën op een indoorskibaan is sowieso leuk. Alvast weer even oefenen voor het echte werk of gewoon lekker een dagje actief bezig zijn. Nederland heeft een aantal goede indoorskibanen met de absolute topper in Landgraaf, de grootste indoor skibaan van Europa, met zelfs een stoeltjeslift!

Spaarnwoude en Zoetermeer zijn hele goede alternatieven en er zijn bij jou in de buurt vast ook skibanen waar je vast even het skigevoel, de lange latten aan je voeten, kan voelen.

02.

Schaatsen

Voor wie niet wilt (indoor)skiën maar wel al behoefte heeft aan een winters vakantiegevoel: schaatsen! We hebben verschillende schaatsbanen in Nederland, er is er altijd wel een bij je in de buurt. De Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam opent op 16 oktober haar deuren weer. Bij IJsbaan Twente in Enschede kan je vanaf 4 oktober terecht en in Alkmaar start het seizoen op 9 oktober weer. Andere plekken waar je kunt schaatsen vind je hier.

03.

De A'DAM toren – A'DAM LOOKOUT & VR Game Park

Er zijn nog niet zoveel toeristen in het land als normaal dus alle ruimte voor jou! Dit is het moment om de toeristentrekpleisters van ons eigen land te bezoeken. Begeef je naar het dak van de A’DAM toren in Amsterdam en geniet van het panoramisch uitzicht de stad; het historische centrum met zijn grachten, de haven en het polderlandschap rond Amsterdam. Je kijkt je ogen uit. En voor de dare devils: neem plaats op Europa’s hoogste swing en schommel op 100 meter hoogte heen en weer over de rand van de toren. De wereld – nou ja, in ieder geval Amsterdam – ligt aan je voeten!

Genoeg gezien vanaf boven? Tijd om af te dalen naar het ondergrondse A’DAM VR Game Park waar je de meest geweldige games speelt. Racen, jagen op zombies, op een richel langs een wolkenkrabber lopen, in een interactieve achtbaan…. Je kan hier helemaal los.

Voor € 21,50 koop je een LOOKOUT + THRILL ticket. Daarmee kan je het observatiedek op (LOOKOUT) + schommelen + 2 VR Games in het ondergrondse VR Game Park. Reserveren doe je hier.

04.

Plannen maken voor reizen in 2022

Deze zomer konden we ons al aardig vrij bewegen. Hopelijk kan dat volgend jaar nog gemakkelijker. Wie weet kunnen we snel weer verre reizen maken. Hoe fijn is het om plannen te maken voor een nieuwe vakantie of die mooie reis die je ooit wilt maken?! Maak je dromen concreter door je ultieme reis of vakantie uit te stippelen. Lees over de plekken waar je naartoe wiilt en ga op zoek naar de ultieme accommodaties. Een heerlijk klusje voor regenachtige dagen waar je blij van wordt. Inspiratie nodig? Kijk op Spots & Spaces of @spotsandspaces voor de vakantieplekjes waar je hart sneller van gaat kloppen.

05.

Toerist in eigen land

Nederland is prachtig. Er komen niet voor niets jaarlijks horden toeristen naar ons land. Hoe goed ken jij Nederland eigenlijk? Ben je wel eens naar het Anne Frank Museum geweest? Of de Zaanse Schans, Volendam of Giethoorn? De plekken waar het normaal wemelt van de toeristen zijn nu nog wat rustiger dan normaal. Niet leuk voor de ondernemers daar, wel fijn voor jou om zelf eens een kijkje te nemen bij deze trekpleisters.

Rondje Waterland met elektrische scooterIn Volendam bijvoorbeeld, maak je met een elektrische scooter of elektrische fatbike een geweldige tour door de prachtige omgeving van Waterland. Monnickendam, Marken, Broek in Waterland; stuk voor stuk prachtige dorpjes die je aandoet terwijl je op je scootertje of e-bike door de natuur kachelt. Je leest hierover meer in dit blog.

Een echte aanrader. Vanaf 14 jaar zijn er al mogelijkheden om deze tour te volgen.

Het leuke is, ik mag jou 10% korting geven op de verhuurprijs van scooters, fatbikes en e-bikes. Je vind de actiecode in dit blog.

NB. Waterland ligt net boven Amsterdam en is daarom goed te combineren met een citytrip. Op Spots & Spaces of op @spotsandspaces vind je leuke overnachtingsmogelijkheden in en rond Amsterdam.

06.

Citytrip Nederland

Naast de grote steden in de Randstad zijn er genoeg andere steden die het bezoeken waard zijn. En hoe fijn is het om even in een andere omgeving te zijn. Inspiratie opdoen en verandering van omgeving is altijd goed. Eén of twee nachtjes in een hotel, heerlijk! Overdag lekker shoppen in een stad die je nog niet kent, en ’s avonds lekker uitetenl. Dat klinkt goed, toch? Leuke steden waar ik enthousiast van word zijn Alkmaar, Groningen, Zutphen, Deventer, Arnhem, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Haarlem, Middelburg en natuurijk Maastricht.

07.

Preparken en musea

Ze zijn weer open, dus ga!  Kies eens een pretpark die niet zo voor de hand ligt. Of juist een museum die je normaal niet zo snel zou bezoeken omdat het er meestal wemelt van de toeristen. Het is nog rustiger dan we gewend zijn. Doe er je voordeel mee dat we ons land nu nog even iets meer voor onszelf hebben dan normaal.

08.

Bowlen

Bowlen is toch wel een beetje kneuterigheid ten top, vinden velen. Nou, mooi niet in Warmond en Zoetermeer! Daar zit Lucky’s; een designbowlingbaan. Het is er prachtig. Je kan hier ook een heerlijk hapje eten. Gezellig op een regenachtige dag even één of twee uurtjes met het gezin of met vrienden bowlen. Een laagdrempelig uitje voor iedereen.

09.

Koekjes, kerstcakes of ander lekkers bakken voor ouderen en eenzame mensen

A cookie is always a good idea. Het zijn lastige tijden geweest voor velen. En nog. Er zijn veel eenzame mensen. Vorig jaar ontstonden er mooie initiatieven om eenzame ouderen en andere mensen die het nodig hadden te helpen. Nu het leven weer ‘normaler’ wordt, houden veel initiatieven op te bestaan. Maar aandacht voor de medemens blijft hard nodig! Hoe fijn is het als jij iemand een beetje kan opvrolijken. Een klein gebaar is soms al van enorm grote waarde. Bak koekjes of iets anders lekkers, met je kinderen of zelf, en breng het naar je oude tante, naar opa,, naar de buurvrouw die alleen is of naar het bejaarden- of verzorgingstehuis. Of misschien ken je wel iemand die niet eenzaam is maar wel even een steuntje in de rug kan gebruiken omdat het gewoonweg een heel zware tijd is geweest. Koekjes bakken is hartstikke leuk, helemaal met kinderen, maar wie moet dat allemaal opeten? Geef ze lekker weg, in een mooi zakje of doosje. De ontvanger maak je blij, neem dat maar van mij aan. In het kader van wees lief voor elkaar kan jouw gebaar net het verschil maken.

10.

Fotoboek maken

Een leuk klusje voor thuis op de bank, lekker onder een dekentje met wat lekkers erbij, en zoveel zinniger dan een beetje op je telefoon door je social media te scrollen. Maak een fotoboek van het jaar 2020 -, ik weet het, er gebeurde niet heel veel in 2020 maar er zijn vast en zeker toch leuke, bijzondere en ontroerende momenten vastgelegd – of begin vast aan een boek van 2021. Het gekke jaar 2020 jaar is misschien juist bijzonder genoeg om te vereeuwingen. Er zijn zoveel aanbieders waar je online gemakkelijk een fotoboek kan maken zoals HEMA, Albelli, en Once Upon A Time.

Misschien krijg je de smaak wel te pakken en maak je ook nog boeken van de afgelopen jaren of van bepaalde vakanties. Ik vind het persoonlijk een heerlijk werkje en het is gelijkertijd een fantastische trip down memory lane.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om er deze vakantie iets leuks van te maken, thuis of in ons eigen land. Wat je ook gaat doen, geniet van je vakantie!

Nieuwsbrief

Inspiratie in je mailbox

Meld je aan en ontvang voortaan de meest inspirerende vakantieaccommodaties per e-mail