Kasteel Baexem

   Baexem
B&B - Boutique Hotel - Event Venue - Guesthouse

1x als favoriet bewaard

   2 personen
   Prijsrange: €
Een pareltje werd geboren in het Limburgse Baexem

Een B&B in een Limburgs kasteel. Rijke historie meets modern comfort.

In het Limburgse Baexem staat een beeldig oud kasteeltje; Kasteel Baexem. Een prachtig wit pand met twee zijvleugels op een sprookjesachtig landgoed. Een plek waar de eeuwenoude historie voelbaar is en waar je sinds nog niet zo lang kan logeren en genieten.

Een urban jong kasteelstel

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij de eigenaren Nadine en Stephan. Weggedreven uit het Haagse door de gekte op de huizenmarkt, kochten ze in de zomer van 2020 het linkerdeel van het kasteel. Het pand stond leeg en deze Bourgondiërs waren van mening dat zo’n mooie plek gedeeld moest worden. En gelijk hadden ze!  Ze knapten de kamers zorgvuldig op, brachten de prachtige tuin terug in het gareel en …een pareltje was geboren: B&B Kasteel Baexem.

Kleurige keuzes

Er zijn zes fraaie gastenverblijven die met grote zorg zijn ingericht. Je kan kiezen uit de blauwe, de roze, de paarse of de oranje kamer, de suite of het buitenhuisje die verscholen in de tuin ligt.

Speaking of which, wow, de tuin lijkt wel een sprookje. Een zee aan bloemen en planten, geheime paadjes, spannende watertjes en mooie bomen en….ja ja, een heuze natuurzwemvijver! Je waant je hier echt even in een magische wereld. Ver weg van alle hustle & bustle van thuis. Vroeger was dit de moestuin van het kasteel. Nu is deze botanische tuin de plek om te genieten en je gedachten even de vrije loop te laten.

Even terug het kasteel in. Je wordt dus wakker in zo’n mooie kasteelkamer en dan ga je ontbijten. Dat doe je in de muziekzaal waar je je omgeeft met unieke muurschilderingen van de kunstenaar Matthijs Röling. Je kijkt je ogen uit. Het kostelijke ontbijt bestaat voornamelijk uit streekproducten. Een heerlijk begin van de dag.

Heb je de dag in de mooie omgeving doorgebracht, kloosters, kastelen en de natuur opgezocht? Dan kan je in dezelfde muziekzaal – daar waar je vanmorgen je verse eitje van eigen kippen pelde – terecht voor een lekker glas wijn. Laat de keuze maar aan de kasteelheer over. Die is per slot van rekening vinoloog. Misschien mag je even in de imposante wijnkelder van het kasteel kijken.

Overnachten en ontmoeten

Kasteel Baexem is een unieke plek om te overnachten, te genieten en te beleven. En ben je hier eenmaal geweest, dan snap je dat deze plek gedeeld moet worden. Dat gebeurt soms ook in een grotere samenstelling dan met z’n tweetjes; een bruiloft bijvoorbeeld. Hoe sprookjesachtig wil je het hebben! Het kasteel en de tuin worden ook geregeld gebruikt als shoot- of vergaderlocatie, voor winetasting of kleine evenementen. Dus zoek jij nog een toffe locatie voor het een of ander? Dan heb je dat nu gevonden!

 

Goed om te weten: kinderen vanaf 12 zijn welkom om op het kasteel te verblijven. Honden zijn op sommige kamers welkom. Overleg even met de kasteeldame en -heer : )

Boekingsaanvraag

Wil je vakantie vieren bij Kasteel Baexem? Boeken kan via de button hieronder.

Website

Voorzieningen
Zwembad (gedeeld)
Eigenschappen
Kleinschalig, Adults only, Hond welkom, Nederlandse eigenaren, Met je partner

Locatie

Boekingsaanvraag

Let op: dit is geen definitieve boeking, maar een bericht aan de accommodatie

Kasteel Baexem

Nieuwsbrief

Inspiratie in je mailbox

Meld je aan en ontvang voortaan de meest inspirerende vakantieaccommodaties per e-mail